Met frisse blik naar de toekomst kijken

Het team van RED Audio is sinds begin februari uitgebreid met een nieuwe projectmanager in de persoon van Kees Veen. Veen is geen onbekende in de AV- en entertainmentbranche. De hoogste tijd om hem eens aan het woord te laten. (auteur: Lars van Bergen)

Kees Veen is al meer dan dertig jaar werkzaam in de audiobranche. “Het begon in de jaren ‘80 als hobby. Ik was toen geluidsman bij een bandje van vrienden van me. Tegen het eind van de jaren ‘80 heb ik me ingeschreven voor een seminar van René van Broekhoven in Rotterdam, omdat ik toen al besefte dat ik in deze branche verder wilde. Na het seminar heb ik stage gelopen bij de RCS Studio in Rotterdam en na mijn stage heb daar nog drie jaar gewerkt.”

Na drie jaar lang bezig te zijn geweest met het masteren en remasteren van cassettes en cd’s, vond Veen het tijd voor een nieuwe uitdaging. “Ik ben aan de slag gegaan als freelance geluidsman. In die tijd heb ik veel verschillende klussen gedaan. Zo was ik monitorengineer bij de band Balance en Front Of House engineer bij de Nederlands symfonische rockband Wings Of Steel. Maar ik verzorgde ook het geluid op bedrijfsevenementen van bijvoorbeeld Unilever.”

SWITCH
Na jaren dus letterlijk achter de knoppen te hebben gestaan, is het voor Kees Veen rond het jaar 2000 tijd voor iets anders. Hij ging bij Focus Showequipment aan de slag als projectmanager. “Ik heb in deze functie acht jaar bij Focus gewerkt en in die jaren heel veel ervaring opgedaan. Zo hebben we onder andere de Uitmarkt in Amsterdam gedaan, maar ook Oerol, Crossing Borders en Music Meeting. Maar we zijn ook betrokken geweest bij internationale theaterproducties. Ik ben met The Phantom Of The Opera in Kopenhagen geweest en met Beauty And The Beast in Berlijn. Dat is wel gaaf hoor.”

In 2009 werd bekend dat Focus failliet was. Na een jaartje bij Ampco gewerkt te hebben en daarna nog een jaar bij het inmiddels doorgestarte Focus, is het voor Veen wel even klaar. Hij trekt zich terug uit de AV-branche een pakt zijn welverdiende rust. Drie jaar lang runt hij een KIP Caravans service center. Veen: “Ja, dat is echt totaal iets anders. Maar ook wel even fijn. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en sinds februari van dit jaar ben ik aan het werk als project manager bij RED Audio.”

RED AUDIO
De keuze voor RED Audio was niet moeilijk voor Veen. “RED heeft veel ervaring op het gebied van klassieke muziek en jazz. Dat zijn muziekstijlen die mij aanspreken, waar ik iets mee kan. Daarnaast is RED Audio een goed draaiend bedrijf met mooie en grote klussen. Samen met het nieuwe management richten we ons met een frisse blik op de toekomst.

De eerste strategische zetten die we hebben gedaan, zijn een naamsverandering en investeringen in materiaal en personeel. Om onze goede positie op Audio te versterken hebben we gekozen om te gaan werken met een van de grotere namen in de AV, de keuze is gevallen op L-Acoustics. Vanaf begin augustus is onze geluidssysteem verrijkt met een KARA systeem en een aantal ARCS 2. Het is nu RED Audio, licht en beeld verdwijnen van de naam. Onze core business is namelijk audio.”
INTERVIEW SHOW&EVENTS AV&ENTERTAINMENT MAGAZINE, jaargang 11 nr. 2
Met frisse blik naar de toekomst kijken-1- AV&Entertainment MagazineMet frisse blik naar de toekomst kijken-1- AV&Entertainment Magazinefrisse blik naar de toekomst kijken-2-AV&Entertainmentmagazine